Implantat Protetik

Denna Implantatavdelning har arbetat med många olika typer av implantat, både vad gäller typ och namn på implantatsystem, allt utifrån tandläkarens ordination och önskemål. Då denna typ av tandteknik har växt mycket här i Sverige, så har vi en bred kompetens inom detta. Vi har redan från start inriktat oss på att arbeta med implantat genom CADCAM-metoden.

Framställningen görs genom avläsning SCANNING och CADDNING. Resultatet
kommer antingen genom cementering av konstruktion till titanbasar (Titan abutments), alternativt genom frästa/lasesintrade helkäkskonstruktioner (Hybrider) som är ett mycket populärt alternativ speciellt om implantatskruvarna är vinklade.

För hybridkontruktioner har vi genom noggrann granskning valt att samarbeta med CREATECH MEDICAL S.L som är det innovativa fräscentret för just hybrider. Det är inte konstigt att Straumann valde dem som deras fräscenter för deras original-konstruktions beställningar.

Vi är öppna till att framställa alla typer av implantatkonstruktioner (varumärke), men är specialister (certifierad) för dessa:

  • Straumann Implants
  • AstraTech Implants
  • Nobel biocare
  • Biomet 3i
  • MIS Implants

För alla dessa Implantat så finns det olika metoder och typ-varianter. Tveka inte att höra av er om ni behöver hjälp och råd, inför planeringen och tillvägagångsättet.

implantat-protetik