I dagsläget uppmanas de äldre (och andra som måste värnas om) att stanna hemma, samtidigt som Folktandvården i Stockholm även tillfälligt begränsar sin verksamhet inom akuttandvård. Vi förstår att detta kan skapa många problem och stress, i en redan ansträngd situation, så vi vill nu underlätta för denna patientgrupp genom att erbjuda en dörr till dörrservice för akuta lagningar av proteser. Vi kommer att hämta och lämna arbetet utanför din bostad, alternativt äldreboende, utan att du behöver komma i fysisk direktkontakt med vårt team. På så sätt kan vi hjälpa dig med din protes utan att du utsätts för några som helst hälsorisker. Vi kan erbjuda denna tjänst för patienter i hela Region Stockholm.
X

Avtagbar Protetisk

Avtagbar protetik är en väldigt gammal avdelning inom tandtekniken. Den konventionella metoden har på senare år ändrats till mer digitaliserade metoder och till detta har vi valt att fokusera på att tillverka alla våra proteser med det senaste inom avdelningens High-end material och metod, IvoBase-systemet från IVOCLAR.

IvoBase protesbasmaterialet vi använder består av PMMA-baserade självhärdand polymerer, som kombinerar fördelarna hos varm- och kallpolymerisat. IvoBase finns i två fördoserade versioner: IvoBase Hybrid och IvoBase High Impact. IvoBase Hybrid passar för universalanvändning i avtagbar protetik.

IvoBase High Impact är speciellt designad för proteser med hög belastning, till exempel i implantatstödd protetik. RMR-funktionen (Rest Monomer Reducering) minskar mängden restmonomer till under en procent, och ger IvoBase protesbaser en kombination av hög glans och exceptionell passform.

avtagbar-protetik

Vad gäller flexibelt material så har vi valt att arbeta med ett allergifritt
högkvalitativt injektionssystem ”DEFLEX”. Vi är stolta att vara det första och ända labbet i Sverige som tillverkar flexibla proteser/delproteser med Deflex -systemets 6 olika flexibla material, som leder till att skapa starkare och mer estetiska samt allergifria flexibla proteser/delproteser. Du får bara inte en produkt som du kan lita på, men en produkt du inte behöver oroa dig att den skulle förstöras på något sätt. Till skillnad från andra protes basmaterial som kan spricka under ett brott, så kan vi garantera att Deflex möter utmaningen!