Avtagbar Protetisk

Avtagbar protetik är en väldigt gammal avdelning inom tandtekniken. Den konventionella metoden har på senare år ändrats till mer digitaliserade metoder och till detta har vi valt att fokusera på att tillverka alla våra proteser med det senaste inom avdelningens High-end material och metod, IvoBase-systemet från IVOCLAR.

IvoBase protesbasmaterialet vi använder består av PMMA-baserade självhärdand polymerer, som kombinerar fördelarna hos varm- och kallpolymerisat. IvoBase finns i två fördoserade versioner: IvoBase Hybrid och IvoBase High Impact. IvoBase Hybrid passar för universalanvändning i avtagbar protetik.

IvoBase High Impact är speciellt designad för proteser med hög belastning, till exempel i implantatstödd protetik. RMR-funktionen (Rest Monomer Reducering) minskar mängden restmonomer till under en procent, och ger IvoBase protesbaser en kombination av hög glans och exceptionell passform.

avtagbar-protetik

Hel eller del-proteser krävs när du behöver byta dina naturliga tänder.
Tandläkaren som anlitar oss på Virtuell Dentalteknik kommer tillsammans med oss att skapa fullständiga eller partiella proteser för att passa unika/individuella situationer. Varje person är unik, detsamma gäller för proteserna. Det är där konst och vetenskap möts. Proteser som är framställda utav oss görs vanligen genom er tandläkare, som ni kommer besöka ungefär fyra till sex gånger för att komma till slutliga uppsättningen av tandproteser.

Partiella proteser framställs till människor som fortfarande har kvar en del av sina naturliga tänder och bara behöver lägga till några som saknas. Dessa kan framställas av akryl, metall, eller flexibelt material. De kan också kombineras tillsammans för en stark osynlig protes. Det positiva med sådana partiella proteser är att vi kan tillsätta fler tänder på dem om det i
framtiden skulle behövas.

Proteslagning/Reparationer
Har din patient olyckligt blivit med en sprucken protes, kan vi hjälpa dig med reparationen. Vi strävar efter att ha reparationer avslutade under samma dag/ timmar så att inte patienten går proteslös. För ännu snabbare reparation ring och lyssna med oss. Vi kanske kan ta emot patienten hos oss samma dag, så att han slipper vänta. För våra tandläkare som skickar med svarspost arbeten får ni alltid reparationer och rebaseringar med vändande post. Observera: När ni lämnar ut en ny eller lagad protes, informera gärna patienten att aldrig reparera protesen själv. Många hemreparationer utförs med lim som inte är säkra för munnen.

Vad gäller flexibelt material så har vi valt att arbeta med ett allergifritt
högkvalitativt injektionssystem ”DEFLEX”. Vi är stolta att vara det första och ända labbet i Sverige som tillverkar flexibla proteser/delproteser med Deflex -systemets 6 olika flexibla material, som leder till att skapa starkare och mer estetiska samt allergifria flexibla proteser/delproteser. Du får bara inte en produkt som du kan lita på, men en produkt du inte behöver oroa dig att den skulle förstöras på något sätt. Till skillnad från andra protes basmaterial som kan spricka under ett brott, så kan vi garantera att Deflex möter utmaningen!

Vad gäller det som vi kallar Immediatproteser (omedelbara proteser) tillverkas dessa genom alla typer av materialval. Om patienten har flera tänder som skall extraheras kan vi framställa dessa över dagen. Tandläkaren skickar till oss på Virtuell Dentalteknik er avtryck från era befintliga tänder och informerar oss om vilka tänder som skall tas bort under nästa besök. Vi framställer då ett s.k. Immediatprotes, som tandläkaren har klar under extraktionen. Immediatprotesens funktion är att den & hjälper till för snabbare läkning av tandköttet och ger patienten något att tugga på under denna läkningsprocess.