I dagsläget uppmanas de äldre (och andra som måste värnas om) att stanna hemma, samtidigt som Folktandvården i Stockholm även tillfälligt begränsar sin verksamhet inom akuttandvård. Vi förstår att detta kan skapa många problem och stress, i en redan ansträngd situation, så vi vill nu underlätta för denna patientgrupp genom att erbjuda en dörr till dörrservice för akuta lagningar av proteser. Vi kommer att hämta och lämna arbetet utanför din bostad, alternativt äldreboende, utan att du behöver komma i fysisk direktkontakt med vårt team. På så sätt kan vi hjälpa dig med din protes utan att du utsätts för några som helst hälsorisker. Vi kan erbjuda denna tjänst för patienter i hela Region Stockholm.
X

Vår metod börjar med att vi polerar tänderna för att uppnå bästa förutsättningar innan blekning. Det är viktigt att du har besökt en tandläkare inom tidsperiod på 3-6 månader. Vi använder oss av det senaste inom plasmateknik (LED) som utförs av certifierad tandsköterska och behandlingen tar ca 45-60 minuter.

Amazing Smile

Då vi valde att arbeta med tandläkare som strävar efter att kunna tillförse patienternas önskemål vad gäller kvalitét och estetik, beslöt vi att bygga till en färgtagningsstudio för att genomföra professionell färgtagning genom ett fullutrustat rum med allt från dagsljus-lampor från och Smile Lines ”Smile Lite”

De flesta patienter som besökt oss genom bokning via deras tandläkare, för diverse åtgärder, efterfrågade om vi kunde utföra tandblekning hos oss innan en färgtagning (då vi vid ett senare tillfälle framställer deras nya tandkronor och broar som tandläkaren har behandlat/preparerat).

Vi fann direkt intresset att kunna erbjuda det och anslöt en diplomerad tandsköterska för att utföra detta hos oss. Då det finns en uppsjö av olika tandblekningsmetoder och märken, valde vi att samarbeta med Amazingsmile-gruppen som har väldigt tillförlitliga material som är skonsamma för tanderna.

Vår metod börjar med att vi polerar tänderna för att uppnå bästa förutsättningar innan blekning. Det är viktigt att du har besökt en tandläkare inom tidsperiod på 3-6 månader. Vi använder oss av det senaste inom plasmateknik (LED) som utförs av certifierad tandsköterska och behandlingen tar ca 45-60 minuter. Vi har flera komplement som HybenX och Superseal för en skonsam behandling.

fore-efter

1. Polering av tänder

Vi polerar tanden försiktigt med putspasta/pimpsten och putskopp i gummi för att ge tanden den bästa förutsättningen inför blekning för att uppnå bästa slutresultat. Om blekning görs utan polering så kan fläckar och ojämnt resultat uppstå.

2. Bleka tänderna

Vår blekprocess tar 45 min och görs i tre (3) tidsintervaller, och varje tidsintervall tar ca 15 minuter. Tandblekningsbehandling tar ca 60 minuter totalt inkluderat polering av tänder

3. Försegling av tandytor

SuperSeal är en produkt som förseglar och skyddar emaljen direkt efter blekningen och man kan äta och dricka precis som vanligt utan risk att förstöra resultatet. Produkten är ett första klassigt komplement till tandblekning för tobaksanvändare, te- och kaffedrickare ect.. Den metod som vi använder är helt fri från komplikationer.